Ce surse de caldura se pot folosi?

Scris de geotherm.ro.

Pentru pompele de caldura sunt disponibile urmatoarele surse de caldura:

  • Apa freatica

Pompele de caldura de tipul apa-apa utilizeaza caldura stocata in apa existenta in sol daca aceasta se gaseste in cantitate suficienta la adancimi accesibile, cu parametrii adecvati pentru a putea fi folosita.

  • Sol

Pompele de caldura de tipul sol-apa utilizeaza caldura stocata in pamant extrasa prin intermediul unor schimbatoare de caldura. Aceste schimbatoare de caldura se pot instala orizontal sau in foraje executate vertical in pamant. Un avantaj decisiv al acstor doua solutii este: pamantul si apa din pinza freatica pot fi utilizate si pentru racirea locuintei in timpul verii.

  • Aer

Pompele de caldura de tipul aer-apa utilizeaza aerul din mediul inconjurator ca sursa de caldura. Inca de la -20 °C extrag caldura din aer si o aduc la parametrii necesari utilizarii.

Thermo KFT

thermo logoDin anul 2007 colaboram cu firma GEOSOLAR EUROPE Ltd si THERMO Kft din Budapesta, a caror reprezentanti suntem in Romania. Aceste doua firme, avand aceeasi proprietari au o experienta de 35 de ani in instalatii de incalzire si cca 25 de ani in sisteme energetice neconventionale, cum ar fi sisteme de incalzire cu pompe de caldura, sisteme cu colectoare solare, sisteme eficiente de redare a caldurii in cladiri, etc. Conducatorul echipei formate din 25 de ingineri proiectanti este Dr.docent Lederer Andras, ales intre primii 100 energeticieni din lume, profesor universitar la Budapesta. A studiat in Budapesta, Anglia, SUA si Japonia, dobandind o vasta cunostinta in instalatii.


Aceasta echipa in momentul de fata angajeaza lucrari in toata Europa.

BROTHADOR SRL fiind reprezentantul acestor doua firme in Romania, va pune la dispozitie experienta si cunostinta lor acumulata de a lungul a mai mult de trei decenii. Agregatele si echipamentele utilizate se aleg dintre cele mai performante, dar si cele mai potrivite pentru fiecare aplicatie in parte. De exemplu daca sistemul va functiona corespunzator, tinand cont de raportul investitie / eficienta, se va utiliza o centrala termica pe lemne, sau daca e cazul, o pompa de caldura. In primul rand se va tine cont de eficienta si ocrotirea mediului, nu neaparat de realizarea unei instalatii cat mai sofisticate si cat mai scumpe.

Se asigura consiliere, proiectare la Budapesta, executia lucrarilor, service in garantie si postgarantie.

BROTHADOR SRL reprezentant THERMO Kft si GEOSOLAR EUROPE Ltd in Romania.

Parteneri

management energetic logo grey Vizitatori

Avem 6 vizitatori și niciun membru online