Se pot monta pompe de caldura in completarea unor sisteme clasice existente?

Scris de geotherm.ro.

Da. Chiar cu rezultate foarte bune. La sistemele de incalzire clasice cu centrala pe gaz si redarea caldurii prin calorifere, se poate alatura pompe de caldura cu diferite surse primare de energie, reducand considerabil consumul de gaz a cladirii. In varianta cind am opta pentru pompe de caldura cu sursa primara de energie aer, aceasta utilizare in tandem poate fi chiar benefica pentru pompe de caldura aer-apa la temperaturi foarte scazute, deoarece atunci cind randamentul la aceste pompe de caldura aer-apa scade, centrala pe gaze poate sa asigure ajutorul necesar (la temperaturi sub - 20°C).

Prin aceasta solutie si acele persoane care au deja montat un sistem clasic de incalzire, pot beneficia de economiile oferite de pompe de caldura. Pompa de caldura incalzeste agentul termic la 55°C-65°C, iar centrala pe gaz va incalzi acest agent termic de la 55°C-65°C la cca 80°C. Se poate obser va de unde va rezulta economia la gaz.

Ginditi-va din timp! Pretul gazului creste radical! Nu asteptati sa fiti in sitiuatia cind nu mai puteti sa platiti facturile la gaz. Omul destept rezolva problemele ivite din timp. De ce Suedia a preconizat ca incepind din 2011 sa fie independenta de gaz? De ce Germania acorda un ajutor de la stat de 50% din valoarea investitiei, celor care trec de la centrale pe gaz la pompe de caldura? Ei stiu ceva.

Thermo KFT

thermo logoDin anul 2007 colaboram cu firma GEOSOLAR EUROPE Ltd si THERMO Kft din Budapesta, a caror reprezentanti suntem in Romania. Aceste doua firme, avand aceeasi proprietari au o experienta de 35 de ani in instalatii de incalzire si cca 25 de ani in sisteme energetice neconventionale, cum ar fi sisteme de incalzire cu pompe de caldura, sisteme cu colectoare solare, sisteme eficiente de redare a caldurii in cladiri, etc. Conducatorul echipei formate din 25 de ingineri proiectanti este Dr.docent Lederer Andras, ales intre primii 100 energeticieni din lume, profesor universitar la Budapesta. A studiat in Budapesta, Anglia, SUA si Japonia, dobandind o vasta cunostinta in instalatii.


Aceasta echipa in momentul de fata angajeaza lucrari in toata Europa.

BROTHADOR SRL fiind reprezentantul acestor doua firme in Romania, va pune la dispozitie experienta si cunostinta lor acumulata de a lungul a mai mult de trei decenii. Agregatele si echipamentele utilizate se aleg dintre cele mai performante, dar si cele mai potrivite pentru fiecare aplicatie in parte. De exemplu daca sistemul va functiona corespunzator, tinand cont de raportul investitie / eficienta, se va utiliza o centrala termica pe lemne, sau daca e cazul, o pompa de caldura. In primul rand se va tine cont de eficienta si ocrotirea mediului, nu neaparat de realizarea unei instalatii cat mai sofisticate si cat mai scumpe.

Se asigura consiliere, proiectare la Budapesta, executia lucrarilor, service in garantie si postgarantie.

BROTHADOR SRL reprezentant THERMO Kft si GEOSOLAR EUROPE Ltd in Romania.

Parteneri

management energetic logo grey Vizitatori

Avem 2 vizitatori și niciun membru online