Din ce materiale sa fie construita sera din policarbonat

Din ce materiale sa fie construita sera din policarbonat

Profil laminat zincat

Profilele din otel zincat sunt usoare si accesibile. Rezistenta lor mecanica este evident limitata, ceea ce impune utilizarea unui numar mai mare de elemente. Conexiunile dintre partile individuale ale cadrului necesita o armare suplimentara. Adesea, un astfel de cadru consta din mai multe imbinari, iar grosimea metalului este de numai 0,5 - 0,8 mm, ceea ce evident nu este suficient pentru a rezista la solicitari mari de vant si de zapada.

Profil de otel cu sectiune dreptunghiulara sau patrata

Cadrul de sustinere, sudat dintr-o teava de otel cu sectiune dreptunghiulara, se distinge prin durabilitate, rezistenta ridicata la sarcini mecanice constante si variabile. Principalul sau dezavantaj este tendinta sa de coroziune si necesitatea de a proteja piesele de rugina. Cadrul de sera este destul de complicat de fabricat, ceea ce determina costul ridicat. Arcada unor astfel de sere consta doar din cateva elemente sau poate fi dintro bucata.

Alegerea materialului pentru constructia cadrului se bazeaza pe cerintele si capacitatile de cumparare al clientului. Daca urmeaza sa achizitionati o sera gata pregatita, atunci in cele mai multe cazuri vi se va oferi un cadru pe un profil laminat cu pereti subtiri, mai rar poate exista un cadru dintr-un profil dreptunghiular sau patrat dar tot cu perete subtire. Cea mai buna optiune pentru rezistenta este un cadru realizat din profile dreptunghiulare sau patrate. Un cadru dintr-un profil cu pereti subtiri va fi mai puțin durabil, dar mult mai ieftin si exista o mare probabilitate de a se intalni producatori de calitate scazuta, care, pentru a economisi bani, fac ca acest cadrul sa nu fie suficient de rigid.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă deloc ca un astfel de cadru ar trebui abandonat. Inainte de a achizitiona o astfel de sera, trebuie sa va asigurati ca este foarte puternica, iar grosimea metalului este de cel puțin 1 mm. De regula, fiecare vanzator are mostre de cadre, asa ca trebuie sa luati in considerare o eventuala analiza optiunilor disponibile. Daca vanzatorul ascunde in orice mod posibil sa prezinte mostre de arcade, exista o mare probabilitate ca un produs de calitate scazuta sa va fie vandut.

Atunci cand alegeti un cadru, acordati atentie la cat de solide sunt.

Cel mai bine este dacă profilul arcadei are o sectiune dreptunghiulara de 20 × 40 mm. Acest lucru este valabil mai ales pentru arcada si baza serei, deoarece daca sunt realizate dintr-un profil cu o secțiune de 20 × 20 mm, este posibil sa nu fie suficient.

Arcadele cu sectiunea dreptunghiulara de 20 × 40 x 1 mm au o rezistenta mai mare de 1,6 ori fata de cele cu sectiunea de 25 x 25 mm si de 2,6 ori mai mare decat care au o sectiune de 20 x 20 mm.

Grosimea metalului trebuie sa fie de cel puțin 1 mm, în caz contrar exista un risc mare ca sera sa nu stea mult timp.

Comentarii