Inceputul sezonului de productie in serele cu policarbonat

Inceputul sezonului de productie in serele cu policarbonat

Spalarea/dezinfectarea serelor

Spalarea serelor din interior nu se face doar cu apa curata. Cel mai des se foloseste o solutie de bicarbonat de sodiu, in proportie de 30 g bicarbonat de sodiu la 10 l apa. Se pot utiliza solutii de otet, sapun sau alt dezinfectant. Spalarea se va face folosind o carpa moale, care nu va zgaria suprafata policarbonatului. In timpul spalarii, fiti atenti la panze de paianjeni sau eventuale cuiburi de viespi. Dupa aplicarea solutiei de dezinfectare, se clateste cu apa curata. In timpul spalarii, se spala si structura metalica, tevile, chiar si suruburile, reteaua electrica si de incalzire. Aceasta operatie se repeta inaintea fiecarui sezon de productie.

Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun prieten al unui gradinar: iata utilizari inteligente in gradina

Bicarbonatul de sodiu este un articol de uz casnic versatil si accesibil, care poate fi folosit in multe feluri, inclusiv in gradina.

Iata zece utilizari inteligente ale bicarbonatului de sodiu in gradina, care va pot ajuta sa mentineti un spatiu exterior sanatos si infloritor:

  1. Controlati mucegaiul: amestecati o lingura de bicarbonat de sodiu cu o galeata de apa si cateva picaturi de detergent pentru vase. Pulverizati amestecul pe plantele care sunt afectate de mucegai pentru a ajuta la controlul raspandirii bolii.
  2. Pastrati florile taiate proaspete: adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-o vaza cu apa pentru a mentine florile taiate proaspete pentru mai mult timp.
  3. Indepartati buruienile: Presarati bicarbonat de sodiu pe buruieni si intre crapaturile pavajului pentru a ucide plantele nedorite. Reaplicati dupa cum este necesar.
  4. Curatati uneltele de gradina: amestecati bicarbonatul de sodiu cu apa pentru a face o pasta si utilizati-o pentru a va curata uneltele de gradina. Clatiti bine si uscati.
  5. Imbunatatiti pH-ul solului: bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a creste pH-ul solului acid. Presarati o cantitate mica de bicarbonat de sodiu in jurul bazei plantelor sau adaugati-l in sol inainte de plantare.
  6. Respingeti furnicile: creati o bariera in jurul plantelor sau al paturilor de gradina prin stropire cu bicarbonat de sodiu pentru a respinge furnicile.
  7. Descurajati viermii de varza: amestecati bicarbonatul de sodiu cu faina si pudrati-l pe frunzele de varza pentru a ajuta la descurajarea viermilor de varza.
  8. Curatati ghivece si jardiniere: spalati ghivecele si jardinierele murdare cu o pasta din bicarbonat de sodiu si apa. Clatiti bine si uscati.
  9. Compost proaspat: Presarati bicarbonat de sodiu pe compost pentru a ajuta la controlul mirosurilor.
  10. Descurajarea daunatorilor: Presarati bicarbonat de sodiu in jurul perimetrului patului de gradina pentru a ajuta la descurajarea daunatorilor precum iepurii si veveritele.

In concluzie, bicarbonatul de sodiu este un excelent articol polivalent care poate fi folosit in multe feluri in gradina. Aceste utilizari sunt doar cateva dintre numeroasele moduri in care bicarbonatul de sodiu va poate ajuta sa mentineti un spatiu exterior/interior sanatos si infloritor.

Taguri:

Comentarii